Zet ‘m op?! Zet ‘m op 50!

De nieuwe actie van Peel Energie Zet ‘m op?!

Heb jij al een idee wat wij hiermee bedoelen? Het doel van Peel Energie is dat we met alle bewoners van Peel en Maas samenwerken voor het klimaat. Samen zetten we ‘m op!  We zetten er met zijn allen de schouders onder.

Zet ‘m op 50!

Inderdaad, zet ‘m op 50! Zet de CV-ketel op 50 graden , want daarmee kunnen we samen bepalen hoe goed jouw woning al klaar is voor de toekomst! Door de CV-ketel op 50 graden te zetten stroomt het water met een temperatuur van 50 graden door de verwarmingsbuizen. Dit is stap 1 van het Energie Besparing Programma. Met andere woorden meten=weten. Indien door het verlagen van de watertemperatuur van de CV-ketel het wooncomfort niet wordt aangetast, dan is je huis al voor een groot deel voorbereid op de toekomst. Mocht het comfort wel aangetast worden, oftewel het wordt niet meer lekker warm in huis, dan weet je dat er nog wat werk te verzetten is.

Neem nu deel aan onze pilot actie maar let op, deelname aan deze actie kan alleen in de winter. Dus de eerst volgende mogelijkheid is de winter van 2022-2023.


Het Energie Besparing Programma

20211217 133724
Yaéla Borrenbergs Projectleider

De actie Zet ‘m op?! is onderdeel van het Energie Besparing Programma. Dit is een initiatief van Peel Energie en wij willen alle bewoners uit Peel en Maas helpen met energiebesparende maatregelen. Het doel is om, met minimale middelen, een zo groot mogelijke besparing te realiseren. Om deze maatregelen te onderbouwen is Peel Energie in oktober 2021 gestart met de pilot Kierdichting, welke onderdeel is van het EBP. Tijdens de pilot hebben we een drietal woningen kierdicht gemaakt, de CV-ketel op 50 graden gezet en tevens hebben we een CO2 meter ter beschikking gesteld. Deze winter gaan we alle informatie verzamelen die we nodig hebben om tot een goede onderbouwing te komen, zodat we verder kunnen naar een volgende fase in het EBP.

De bewoners die deel hebben genomen aan de pilot zijn zeer positief.


Ambassadeurs gezocht!

De pilot van afgelopen jaar is de eerste stap naar het EBP dat in 2022 verder uitgerold gaat worden in Peel en Maas. Jij kunt ons hiermee helpen!

Peel Energie is op zoek naar ambassadeurs die minimaal 1 maand lang de temperatuur van hun CV-ketel op 50 graden willen zetten. Mocht het wooncomfort als niet meer prettig worden ervaren, dan zal de CV-ketel weer teruggezet worden naar de oude temperatuur en weet jij dat je woning nog niet klaar is voor de toekomst. Als extra toevoeging krijg je hierbij ook nog een CO2 meter (twv 138 euro) een maand gratis in bruikleen, zodat je inzicht krijgt in de luchtkwaliteit van je woning. Daarnaast zullen we bij ons bezoek voor het afstellen van de CV-ketel ook samen met jou de radiatoren op een eenvoudige manier beter afstellen (waar nodig). Als ambassadeur ga je hier direct van profiteren aangezien het gasverbruik zal dalen, maar het wooncomfort mag er niet onder lijden! Tijdens deze maand kun je zelf eenvoudig inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in huis middels de CO2 meter.

Wil je na deze maand verder gaan onderzoeken hoe je nog meer kunt besparen op je gasverbruik? Dan krijg je, mits je lid van Peel Energie bent, als eerste de kans om mee te doen met het vervolg Project Kierdichting. Hiermee ga je nog meer besparen op de energierekening met zeer beperkte investeringen. Binnenkort verschijnt hier meer informatie over op deze site.


Wat krijg ik?

In januari, februari en maart van 2022 zullen wij elke maand bij 10 personen de temperatuur van de CV-ketel op 50 graden zetten, een CO2  meter plaatsen en eenvoudig de radiatoren samen afstellen. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Na 1 maand gaan we samen kijken wat de resultaten zijn en als  deze goed bevallen dan kan de CV-ketel op 50 graden blijven staan.

photo 2021 12 15 21 43 10 3
Roel Coenen Energiecoach

Onderstaand hebben wij opgesomd wat je als lid van Peel Energie krijgt:

  1. Gratis inzicht in de luchtkwaliteit van jouw woning voor 1 maand
  2. Je wordt een van de 30 ambassadeurs om deel te nemen aan de actie Zet ‘m op?!
  3. Gratis een eenvoudige check van de radiatoren in jouw woning
  4. Als allereerste deel kunnen nemen aan de vervolg van het EBP

Krijg nu inzicht in je woning en bespaar direct op je energierekening!

In januari, februari en maart van 2022 zullen wij elke maand bij 10 personen de temperatuur van de CV-ketel op 50 graden zetten, een CO2 meter plaatsen en eenvoudig de radiatoren samen afstellen. Je hoeft hier verder niets voor te doen.

Kortom je krijgt een hoop inzichten en je verdient direct geld op je energierekening, mits er sprake is van een gemiddelde winter.


Uitvoering Zet m op?!

Om iedereen van een CO2 meter te kunnen voorzien hebben we 1 dag per maand gekozen om dit alles te regelen. Let goed op bij de inschrijving, want je kiest direct voor de maand waarin je wilt deelnemen.

We hebben 10 CO2 meters ter beschikking per maand, dus op=op!!

Hieronder kun je zien op welke dag wij langs komen als je kiest voor een bepaalde groep. Houdt er rekening mee dat je dan zeker thuis bent, want het is helaas niet mogelijk om een andere dag te kiezen.

AmbassadeursJanuari groepFebruari groepMaart groep
InstallerenWoensdag 5 januariDonderdag 3 februariWoensdag 2 maart
OphalenDonderdag 3 februariWoensdag 2 maartWoensdag 30 maart


Wat moet ik hiervoor doen?

Je kunt gratis deelnemen en wordt hiermee ambassadeur van het Energie Besparing Programma (EBP). Bij de inschrijving stellen we een aantal vragen over de woning en de huidige situatie van het verwarmen van de woning. Daarnaast ga je bij het invullen van deze lijst akkoord met de voorwaarden van het project die je hier kunt lezen.

Daarnaast mag je als eerste ook deelnemen aan de vervolg acties die de komende maanden door Peel Energie uitgerold gaan worden.

img 20211222 194713 2 1
Jo van den Beucken Adviseur


Ben je enthousiast?

Doe mee met Zet ‘m op?! en wordt ambassadeur van het Energie Besparing Programma! Voor elke maand zijn er maar 10 CO2 meters beschikbaar!

Meld je nu aan en ontdek wat er allemaal mogelijk is om je energierekening omlaag te brengen en je wooncomfort optimaal te maken!

Januari en februari zijn helaas al vol maar voor maart zijn nog plekken vrij.

Maart

Mochten er nog vragen zijn, stuur dan een mail naar zetmop@peelenergie.nl.


website door: Logo In de Gymzaal

Geef je nu op voor het Gebiedsatelier Zonnepark Spiesberg

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats