img 4211

Op donderdag 21 juli heeft Wethouder Nijssen van de gemeente Peel en Maas een bezoek gebracht aan de ontwikkellocatie van Zonnepark Spiesberg.

Tijdens een prettige wandeling rond het ontwikkelgebied is een toelichting gegeven op het plan om c.a. 36.000 zonnepanelen te plaatsen op 14,5 hectare grond. Deze percelen zijn in eigendom van a.s.r. en worden gepacht door de familie Hoogenboom. Beide partijen hebben inmiddels de grondovereenkomsten ondertekend en staan zeer positief tegenover deze ontwikkeling waarbij biodiversiteit en aandacht voor de Flora & Fauna centraal staan.

Na het winnen van de Maatschappelijke Tender in 2021 en goed bezochte informatieavonden hebben PeelEnergie en MorgenZon in de afgelopen maanden verdere verkenningen gedaan om de waterstofinstallatie op een andere locatie te ontwikkelen. Hiermee wordt zwaar transport voorkomen over het smalle weggetje parallel aan de A67. De seinen hiervoor staan bijna allemaal op groen en zoals ook aan de Wethouder toegelicht, kunnen we op korte termijn hierover concreter berichten.

Afgelopen half jaar is het wat stiller geweest van onze kant maar er zijn zeker grote stappen gezet om het zonnepark inclusief de groene-waterstofproductie concreet van de grond te krijgen. Zoals de Wethouder zei “indrukwekkend om te zien hoe jullie gezamenlijk deze nieuwe duurzame energie ontwikkeling tot realisatie weten te krijgen. De combinatie tussen het zonnepark en de waterstofproductie is een next-step voor de energietransitie”.

Wij bedanken iedereen voor het vertrouwen in ons, wensen iedereen een mooie zomervakantie toe en vertrouwen erop elkaar in de tweede helft van 2022 weer te zien. 

website door: Logo In de Gymzaal

Geef je nu op voor het Gebiedsatelier Zonnepark Spiesberg

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats