crispy concepts droneshot centrum panningen groot 1

WarmteKoude Panningen is een initiatief van Peel Energie en ontwikkelaar van warmteprojecten GroeneWarmte te Veghel. Wij hebben samen een plan uitgewerkt om energiebesparing en duurzame bronnen in te zetten om woningen en gebouwen aardgasvrij te maken. Koeling is ook een onderdeel van het plan. 

In 2022 heeft de Rijksoverheid voor het project WarmteKoude Panningen een subsidie toegekend van € 4 miljoen aan de gemeente Peel en Maas. Vanuit het landelijke Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) wordt deze bijdrage verstrekt voor het leertraject van kansrijke duurzame warmteprojecten.

De PAW-subsidie is o.a. bedoeld om woningen en bedrijven in een deel van Panningen centrum te isoleren en tochtvrij te maken. De volgende stap is de uitwerking en uitrol van een warmtekoude-net op duurzame warmtebronnen. Ook hiervoor is een deel van de subsidie bedoeld.

Bij het project zijn woningcorporatie Wonen Limburg en de gemeente Peel en Maas betrokken. De gemeente Peel en Maas heeft op verzoek van de initiatiefnemers eind vorig jaar de PAW-aanvraag ingediend bij het Rijk en deze is nu toegekend.

Wil je meer informatie over het project Warmtekoude Panningen neem dan een kijkje op onze website.

Naar website
website door: Logo In de Gymzaal

Geef je nu op voor het Gebiedsatelier Zonnepark Spiesberg

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats