Gratis fruit plukken in je eigen achtertuin? Dat kan! Peel Energie, uw lokale energieleverancier, zoekt een nieuw huis voor 300 perenbomen en jij kunt er een ophalen, gratis en voor niks. Door corona zijn ze niet verkocht. Sterker nog, als ze geen nieuw huis vinden worden ze verbrand. Klimaatorganisatie Stichting Urgenda doneert de bomen. Vandaar de Perenboomactie. Coöperatie Peel Energie wil dat de perenbomen opnieuw geplant worden zodat zij bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Zij nemen CO2 op en vergroten de biodiversiteit. En, uiteraard, je krijgt er lekkere peren voor terug.

Leuk én lekker. Zo’n perenboom is niet alleen heel erg handig -want gratis fruit!- maar ook nog eens goed voor insecten, verkoeling en vergroening! De bomen zijn laagstam conference perenbomen. De boom wordt zo’n 3-3,5 meter hoog en kan zichzelf bestuiven. “Dus we hopen dat iedereen kan genieten van lekkere peren, maar kunnen helaas niks beloven. Het kan ook zijn dat de boom in 2021 nog een beetje moet bijkomen en pas in 2022 peren geeft. Liefde en geduld dus!”, Ben je geïnteresseerd in een gratis perenboom, stuur dan een berichtje naar info@peelenergie.nl onder vermelding van “Perenboomactie” en je naam en telefoonnummer. Afhankelijk van de belangstelling kun je meer perenbomen afhalen. Geef dan ook door voor hoeveel bomen je belangstelling hebt, maximaal 5. Vervolgens krijg je een paar dagen voorafgaand een mail met de tijdsblokken waarin de boom of bomen kunnen worden opgehaald op zaterdagmorgen 6 maart en op welke locatie.

Helaas, bestellen kan niet meer. De actie is zeer succesvol afgesloten. Er zijn meer dan 400 perenbomen opgehaald en geplant.

website door: Logo In de Gymzaal

Geef je nu op voor het Gebiedsatelier Zonnepark Spiesberg

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats

popup bijeenkomst spiesberg grashoek 20 okt ankerplaats